Revoltă printre utilizatorii Samsung: Clienții sunt furioși după ce au aflat că nu își pot șterge aplicația Facebook
Internetul și-a exprimat astăzi revolta față de descoperirea unui utilizator Samsung din SUA, care și-a dat seama că nu își poate șterge aplicația Facebook din dispozitiv. Nick Winke, fotograf în regiunea de nord-vest a Pacificului, a răspândit informația conform căreia…
Internetul și-a exprimat astăzi revolta față de descoperirea unui utilizator Samsung din SUA, care și-a dat seama că nu își poate șterge aplicația Facebook din dispozitiv.
Nick Winke, fotograf în regiunea de nord-vest a Pacificului, a răspândit informația conform căreia aplicația Facebook nu poate fi ștearsă de pe anumite dispozitive produse de Samsung Electronics.
Winke deține un Samsung Galaxy S8, un device pe bază de Android, care vine cu aplicația Facebook preinstalată încă de când a fost lansat modelul în 2017.
El a încercat să își șteargă aplicația dar nu a reușit să o facă. El susține că a descoperit doar o opțiune de „dezactivare”, dar că aceea nu îi ștergea aplicația.
„M-a șocat foarte tare faptul că dacă vreau să scap de Facebook complet, aplicația rămâne încă în telefonul meu, ceea ce îmi ridică foarte multe semne de întrebare”, spune Winke. „Adică ei pot încă să îți urmărească informațiile, locația și orice altceva mai fac ei? Noi, consumatorii, ar trebui să avem un cuvânt de spus atunci când vine vorba de aplicațiile pe care le vrem instalate pe produsele noastre”.
Utilizatorii sunt din ce în ce mai îngrijorați cu privire la drepturile pe care le au în lumea digitală și îi interesează mai mult protecția propriilor date și noțiunea de privacy.
Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că versiunea dezactivată a aplicației se comportă la fel ca atunci când ștergi aplicația, adică nu continuă să colecteze date sau să trimită informații înapoi către Facebook.
Cu toate acestea, compania nu dă prea multe detalii în legătură cu acest proces. Compania americană a transmis că această particularitate a aplicației variază în funcție de înțelegerile pe care Facebook le-a încheiat cu producătorii de telefoane, cu cei care produc sistemele de operare și cu operatorii de telefonie mobilă din toată lumea.
De asemenea, Samsung a transmis același mesaj, conform căruia aplicația dezactivată are același comportament ca atunci când aplicația este ștearsă.